Страници

сряда, 12 февруари 2014 г.

Най-странните къщи в света


Доста интересни къщички, а? Всяка една е уникална по своята архитектура и се отличава една от друга. Всеки автор е вложил своето лично виждане и усещане в тези произведения на изкуството. 
1.  Стоманената къща, която се намира в щата Тексас, САЩ. Тя е изградена от стомана и принадлежи на архитекта Робърт Бруно. Интересното е, че е построена за цели 23 години и прилича на огромно метално прасе.  

2.    Къщата охлюв се намира близо до Мексико Сити. Формата и наподобява морски охлюв, а интериорът й прилича на морско дъно, с пясъчни стени и светлосини плочки. Входът е скрит от стъкла в различни цветове, килимът в дневната е от жива растителност, а кранчетата на мивките са направени от мидички.

3.   Най - малката къща в света се намира във Варшава, Полша. Къщата на Керет, както е наречена, е двуетажна и е вмъкната между два жилищни блока, като най -тясната й точка е 92 см. широка. Може да е малка, но притежава всички необходими удобства, от които човек се нуждае.  
4.    Хм, къща наопаки, защо не. На острова Узедом в Германия се намира тази чудновата сграда. И въпреки че е обърната с главата надолу, тя побира цяло семейство, както и пълен набор от покъщнина.

5.    Къщата гъба е във форма на гъба и се намира в Перинтън, Ню Йорк. Представлява няколко шушулки, поставени върху бетонни стълбове. Всяка шушулка е кръгла и има прозорци на всички страни. Всяко помещение (баня, кухня и др.) е предназначено за различна шушулка.

6.     Балонената къща се намира на Лазурния бряг на Франция. Наречена е така, защото наподобява милиони балончета. В тази къща няма нито един ъгъл, защото всичко е в овални форми.


Ако ви се удаде възможност да сте на някое от тези места, възползвайте се и споделете своите впечатления!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...