Страници

сряда, 15 април 2015 г.

Психологически тест - "Склонни ли сме към изневяра?"

Всички харесват приятните личности и повечето от нас се стараят да бъдат добри. Защо тогава на света има толкова малко хора, които са постоянно добри? Колкото и да се стараем винаги ще ги има онези моменти на слабост, в които просто човек се чувства по-добре, ако не се контролира и се държи лошо. Дали ще е под формата на бързо каране по магистралата, мамене на някой тест или "спасяване" на някой телбод от офиса - всички ние сме вършили неща, с които не се гордеем и за които нямаме оправдание. Ключът към превръщането ни в истински добри хора е в приемането на лошите страни на личността ни и в признанието, че не сме съвършени. Ние всички се поддаваме на изкушението понякога... Как бихте постъпили в следния сценарий?

Докато се разхождате из една селска местност попадате на поле в вкусно изглеждащи ягоди. Устата ви се пълни със слюнка, а на близо няма никого. Само една ограда ви дели от безплатния обяд. 

  1. Как изглежда и колко висока е оградата?
  2. Промъквате се в градината и започвате да берете. Колко ягоди изяждате?
  3. Внезапно се появява разгневеният собственик на градината и започва да ви вика. Какво казвате в своя защита?
  4. След всичко казано и направено какъв е вкусът на ягодите? И, когато погледнете назад, как се чувствате след като приключението ви с кражбата на ягодите вече е зад вас?


Ключ:

Ягодите, съблазнително сочни и червени, са чест пример за сексуално привличане и желание. Начинът, по който развихте този сценарий, ни помага да разберем отношението ви към забранената романтична връзка и откраднатата любов.
  1. Височината на въображаемата ограда е мярка за нивото ви на самоконтрол и способността ви да устоявате на сексуалното изкушение. Колкото по-висока е оградата, толкова по-силна е вашата съпротива. Хората, които са си представяли оградата много плътна и висока, упражняват завиден контрол над себе си. При тези от вас, които са казали, че около ягодовото поле минава само тънко въженце, на височина около коленете, завързано на колчета, рискът от това да се опарят от пламъците на любовта е много над средното ниво.
  2. Броят на откраднатите ягоди е броят на хората, в които във всеки един момент можете да помислете, че сте влюбени или желаете. Ако сте казали, че ще престанете след като изядете една, е много вероятно да сте верни в любовта. Тези от вас, които са стигнали до двуцифрени числа, трябва сериозно да се замислят и да сложат спирачки на либидото си. Никой не може да поддържа това темпо вечно.
  3. Извиненията ви към собственика представят начина, по който бихте се защитавали, ако разкрият изневярата ви. Какво беше оправданието ви?
  4. "Съжалявам. Обещавам, че повече няма да се повтори." Понякога пълните самопризнания и обещанието, че няма да правите това отново, е най-добрият начин да се отървете от куката, на която сте се хванали.
  5. "Изглеждаха толкова добре, че не можах да се спра." Всъщност вие се спряхте - на нечии чужди ягоди. Но честността е най-добрата политика. Все пак тя е работила при Ейбрахам Линкълн, нали? Ако продължавате в същия дух, може би някой ден и вие ще станете президент.
  6. "Ей, ягодите бяха страхотни! Може ли да си откъсна още няколко?" Стопаните имат пушки. Съпрузите имат адвокати. За щастие все още имате време да преосмислите подбора си на думи.
  7. Начинът, по който описахте преживяването и вкуса на ягодите, дава представа за това как се чувствате когато обърнете поглед назад към някоя минала афера.
  8. "Всъщност, те не бяха толкова вкусни, колкото изглеждаха. Цялата работа не си заслужаваше усилията." Да, това е самата истина за повечето афери. Сложете случката в графата "Натрупан опит" и не поглеждайте назад.
  9. "Такава сладост! Толкова сочни и вкусни! Не бях опитвал такива досега!" Ох, нека си признаем, че вие просто сте пристрастени към любовта.
  10. "Ягодите не бяха нищо особено, но катоцяло случката си беше забавна." Статистически погледнато, вие сте в най-рисковата група за повторни нарушители.
*Тестът е част от поредица психологически тестове, разработена от японски учени. Въпросите са привидно невинни и ни въвличат в интересни ситуации. Исаму Сайто и Тадахико Хагао предлагат този уникален подход към самопознанието, а когато се "играе" с повече хора, може да се окаже забавен начин за вникване в същността ви, непозната за другите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...