Страници

петък, 27 март 2015 г.

Ако работим на стол, е важно да знаем как да седим на него

Всички прекарваме най-много време от деня си, заети в работа, а статистически най-много хора работят на стол. Предизвикателство е да имаме добра стойка, а това е важно, за да избегнем болките в кръста, раменете, по-бързата умора на очите, тялото, мозъка. Така че тези няколко съвета, ще ни се изплатят многократно. Да видим...

Няколко доста добри идеи!

1. Дръжте ушите си на една линия с раменете.
Може да споделите резултати. В момента, в който аз го направих, усетих разлика - като че ли погледнах малко по-отвисоко на нещата :)


2. Не кръстосвайте крака.

Стъпете здраво на земята и позволете на мислите си да се реят високо към важни прозрения, а не тялото ви да мисли как влошавате кръвообращението. Добро кръвообращение - добро мислене.

3. Дръпнете назад плешките си.

Това ще ви помогне да предотвратите появата на болки в раменете.


4. Опитайте да използвате възглавница около кръста, за да ви държи изправени.
Може да използвате декоративна възглавница или да си вземете специална. Оказва се, че има доста голям избор.
 

5. Движете се, колкото е възможно повече.
Това е ясно за всички нас, но съвсем не го спазваме. Качване пеша по стълбите - лесно и ефективно.

5. Правете упражнения зад бюрото си.
Повечето упражнения, които намерих бяха малко странни и реших, че малка част от вас биха ги практикували в офиса. Ето няколко, които може съвсем небрежно да бъдат "внедрени" в работната атмосфера:

 

Според специалистите по изграждане на навици от Севернополярния университет, един навик се изгражда за 21 дни. Т.е. можем да разчитаме, че след около месец спазване на тези съвети, или поне по-голямата част от тях, те ще станат естествена част от деня ни и няма да се налага да отделяме внимание дали ги спазваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...