Страници

сряда, 3 юни 2015 г.

Да бъдеш едновременно Джанис Джоплин, Фрида Кало и Едит Пиаф

Йоланди Якобс, подобно на повечето творци, изобщо не подозира какъв фурор ще направи изкуството й. Всичко започва по един банален и не особено вълнуващ начин – тя трябва да отпътува за Америка, но издаването на визата й се забавя, което става причина за провала на дългата ваканция.

Малко преди този съдбовен момент Fujislim й подаряват професионален фотоапарат, който й дава идея – щом няма да пътува и да открива интересни кътчета, защо не се възползва от подаръка и момента по друг начин?

„И изведнъж ми хрумна да се преобразя в онези 15 иконични жени, които са ме вдъхновявали през годините. Те по някакъв начин са и неразривна част от детството ми, от самата мен. Стайлингът, гримът и прическите са само и единствено мое дело, но заради работата ми като фотограф нямах почти никакво време и работех през нощта. Във фотографиите също нямах помощник. Чудите се как е възможно? Камерата я вградих във Wi-Fi системата, а активацията й се контролираше чрез приложение, което изтеглих на телефона. Изключително удобен вариант, тъй като спестява време и необходимостта от чужда помощ.“

Две седмици отнема на Йоланди Якобс да завърши проекта, като успява да запази външния вид, маниерите и настроението на всяка една жена възможно най-близо до оригинала. Естествено идеята не е да подражава на 100% на която и да е от тези икони, това е едно предизвикателство, вмъкване в чужда кожа и осъществяване на детска мечта.

Насладете се на фотографиите, във всяка от тях има хъс, живот, страст и експлозия от емоции:

Tretchikoff’s Blue Lady

80’s Madonna

Edith Piaf

Dame Margot Fonteyn

Frida Kahlo

Janis Joplin

Dian Fossey

Dian Fossey

Cho Cho San – From Puccini’s Opera Madama Butterfly

Cindy Crawford

Beyonce

Amy Winehouse

Audrey Hepburn

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...