Страници

сряда, 13 ноември 2013 г.

Стрес!!! тест

Все още простирането на дрехите навън е най-разпространеният начин за сушенето им. Поставени в ситуация, в която това е единственият начин да ги изсушите. Мръсните дрехи вече за цял куп и се налага да перете точно днес. Но когато поглеждате небето, установявате, че цялото е покрито с тъмни, дъждовни облаци. Какаво си мислите?

1. “О, не, това не е истина! Значи трябва да чакам до утре? Какво ще обличам?”
2. “Ще изчакам още малко и ще видя дали времето няма да се оправи.”
3. ”Е, явно няма да пера днес.”
4. “Ще изпера проклетите дрехи, независимо дали ще вали или не.”
  

Когато към неприятните домашни задължения се прибави и неочакваното лошо време, вече имаме чудесен пример за дребните стресови ситуации, с които се сблъскваме в ежедневието си. Реакцията Ви спрямо този неподходящ за пране ден е показателна за нивото на стрес в собствения Ви живот.

1. “О, не, това не е истина! Значи трябва да чакам до утре? Какво ще обличам?”
Ниво на стрес: 80. Позволявате на всички дреболии, които могат да се объркат и се объркват да Ви засегнат. Насъбрали сте толкова много стрес, че дори и най-малкият повод може да Ви раздразни и провали целия Ви ден. Време е да направите пауза, да си починете, преди да се е отразило на здравето Ви.

2. “Ще изчакам още малко и ще видя дали времето няма да се оправи.”
Ниво на стрес: 50. Не сте погълнати от стреса и успявате да запазите разума си бистър, когато нещата не вървят по план. Продължавайте да работите върху проблемите, които могат да бъдат решени още при зараждането им и всичко ще бъде наред. Запомнете, че не целият стрес е за лошо. Възползвайте се от стресовите ситуации – нека те Ви мотивират.

3. ”Е, явно няма да пера днес.”
Ниво на стрес: почти 0. Не позволявате на дребните проблеми да Ви притесняват, тъй като според Вас няма никакъв смисъл от това. На прав път сте със спокойния си подход. Не можете да спрете дъжда като се тревожите за него.

4. “Ще изпера проклетите дрехи, независимо дали ще вали или не.”
Ниво на стрес: почти 100. Подложени сте на толкова много стрес, че игнорирате реалността и се опитвате да направите невъзможното. А когато не успеете, се оказвате с още по-големи проблеми и повече стрес от преди. Ако просто отделяте време за почивка и обмисляте нещата, ще осъзнаете колко напразни усилия влагате във всичко. Забавете ход и приемайте нещата по-ведро. Няма да дойде краят на света, ако обуете същите чорапи още веднъж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...