Страници

четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Bra care

Да се погрижим за сутиена си, за да се погрижи той за нас

В съвременното общество съществува известен култ към големия бюст, който според мен е доста изкривен. Естествено е хората да имат различни вкусове и много по-важно от просто големия бюст, е това той да изглежда добре оформен, в подходящо и добре поддържано бельо. 


Носене на сутиена
Специалистите съветват да имате поне 3 на брой сутиена в гардероба си, които да Ви стават, съответно да са удобни и подходящи за ежедневна употреба – един, който да носите, един, който да се суши, и един, които да изчаква да бъде облечен. За да се запази по-дълго еластичността на влакната, е необходимо да оставите сутиена 24 часа без да бъде обличан. Колкото по-често сменяте сутиените си, толкова по-дълго ще изглеждат добре и ще можете да ги носите с удоволствие.
Няма константно правило относно това колко точно трябва да продължава средния живот на един сутиен, но е добра идея да спрете да го носите когато еластичността започне да поддава и/или когато постоянно започнете да гласите презрамките, за да ви пасва.

Правилно пране
Тъй като нашият климат не създава предпоставки за по-обилно потене, можете да носите сутиена 3-4 пъти до следващото пране. Замърсяването също бързо изхабява сутиена. Спортните сутиени е добре да изплаквате с хладка вода след всяко обличане. Грижете се за това сутиенът да не променя цвета си поради недостатъчно често пране, което важи особено за белите. Не разчитайте, че ще го избелите с белина или по-активен препарат, защото те намаляват еластичността на влакната. Използвайте бебешки препарати или такива за деликатни тъкани. Най-добре е да изберете пране на ръка. Просто го накиснете за няколко минути.
Със сигурност е по-удобно просто да сложим сутиена в пералнята, но това не е особено препоръчително. Все пак ето няколко съвета, ако не можете да отделите време за пране на ръка:
  • Не слагайте тежки неща в пералнята с бельото - дънки, чаршафи, кърпи, одеяла, а неща със сходно на сутиена тегло. 
  • Изберете програма с ниска температура.
  • Използвайте препарат за фини тъкани.
  • Закопчайте сутиена, преди да го сложите в пералнята.
  • За да сте по-сигурни, че прането няма да го деформира или той да закачи други дрехи, можете да го сложите в калъфка на възглавница, например, или да използвате топка или торбичка за пране, които можете да купите на приемлива цена от повечето магазини за бельо или дори от хипермаркет.
Дизайнът и формата на повечето топки е сходен – във формата на сфера с дупки, през които водата и перилните препарати преминават без проблем. В първата сфера има още една - тя е предназначена да придържа чашките на сутиена от вътрешната страна, така че той да няма никакви шансове да се деформира.






Правилно сушене
Изстискайте внимателно водата – стиснете, без да прегъвате чашките, да извивате и усуквате плата.
Най-добре е да оставите сутиена да изсъхне сам на въздуха. Препоръчително е да не сушите сутиените на пряка слънчева светлина. Ако все пак изберете сушилня, закопчайте го, както при пране в пералня, и изберете програма с ниска температура. Имайте предвид, че високата температура намалява еластичността и при прането, и при сушенето.
Не обличайте сутиена, преди да се уверите, че е напълно сух.

Съхраняване
За да Ви служат по-дълго, сутиените трябва да бъдат добре съхранявани. Съществуват три начина за правилно съхранение на сутиени:
Сутиените са разкопчани и разположени в легнало положение един върху друг.
Сутиените са закачени на закачалка.
Сутиените са сгънати по средата, така че едната чашка влиза в другата и всеки следващ е сложен в предходния.
Не слагайте върху сутиените нещо, което може да натежи на върховете на чашките им.


Грижата за себе си носи повече увереност и сексапил.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...