Страници

сряда, 18 декември 2013 г.

Коледният дух на ръчно изработените подаръци


Коледа наближава и е време да се замислим какво да оставим под елхата тази година. Моловете са пълни с изкушения, които от витрините ни пълнят очите и нашепват „вземи ме”. Но има и едни подаръци, които са много по-ценни от тези, които можем да закупим в магазина. Това са ръчно изработените подаръци, в които влагаме частичка от себе си, която да топли любимия ни човек през студените месеци. Ако искате да подарите нещо лично на близките си, нещо, направено с любов, разгледайте нашите предложения и ги обогатете със собственото си въображение. Направете нещо специално за празниците.

За любителите драскачи, можете да направите специален тефтер, в който да запечатват мислите си. Може да подкрепите един начеващ писател по този начин и след време, когато показва ръкописите си, вашата подвързия да добие внезапна популярност. А и не знаем откъде може да дойде вдъхновението, понякога и малко е достатъчно. 


Другото ни предложение е за любителите на книгите, които обичат да се наслаждават,както на самото произведение, така и на красотата на книгата. Един персонален разделител за книги би увеличило удоволствието от прочетеното, като го насити и с присъствието на любимия човек.



Можете да залепите и ваша снимка или на децата си, за да стане подаръкът още по-личен.


За дамите винаги е добър избор да се подари бижу. Но колко по-специално става то, когато е украсено с лика на любимо същество.



Също така лесно можете да намерите някакво писклюлче или друга дрънкулка от магазина и да я превърнете в уникални обици.


И една по-забавна версия на колие от обикновена капачка и картинка по ваш избор.


Ако сте по-добри с иглата и конеца, можете да направите симпатично калъфче за любимата джаджа на човека, когото искате да изненадате.


Снимките винаги са добро решение за всеки повод.


А може да пробвате и с нещо по-амбициозно като раница например, украсена с подръчни материали или символи, които само вие и човекът, на когото я подарявате, да разбирате.


Можете също така да украсите някоя ваза или свещник (а защо не и вие сами да изработите свещника, стига да имате подходяща чаша или буркан и да разтопите восък от обикновена свещ) със стар ръкав на блуза или като оплетете сами калъфа.


Интересен портрет може да се получи, ако прекопирате контурите на човека от някоя снимка върху лист хартия и после ги запълните с черно. Получавате ретро портрет, който едновременно е и личен, и интересен декоративен аксесоар за дома.


Не е задължително целият подарък да е ръчно изработен. Една креативна картичка също може да допринесе за уникалността на вашия подарък.





И винаги бихте зарадвали близките си с красиво опаковани домашни курабии или джинджифилови сладки. Поиграйте си малко с оцветяването им и друго няма да ви е нужно за коледно настроение. 



 Весели празници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...