Страници

сряда, 5 март 2014 г.

Да завъртим лентата със София Филм Фест


За 18-та поредна година започва филмовият фестивал София Филм Фест и предлага на нашето внимание редица конкурси, подредени в традиционните рубрики – Международен конкурс за първи и втори филм, Големите награди, Киното днес – Големите майстори, Киното утре – Големите надежди, Ново българско кино, Балкански конкурс, Документален конкурс, Конкурс за български късометражен филм и други.

"Съдилището"
Фестивалът стартира на 6 март с дългоочаквания нов филм на Стефан Командарев – „Съдилището” и приключва на 16 март в зала 1 на НДК с Американската гала – „Гранд Хотел Будапеща” на Уес Андерсън и Италианската гала – „Великата красота” на Паоло Сорентино. Предварителни прожекции текат от 28 февруари до 5 март в Дома на киното, а допълнителни ще се провеждат от 17 до 30 март в София, Пловдив, Варна и Бургас.

"Гранд Хотел Будапеща"
Учениците, студентите и пенсионерите имат възможност да закупят членска карта на стойност 15 лв. за 50 филма и други отстъпки. Билет за фестивала можете да закупите и от книжарници, магазини за подаръци и дори барове, така че се оглеждайте, фестивалът е навсякъде около нас!


Сред филмографията на фестивала присъстват заглавия като „Мьобиус” на Ким Ки-Дук („Какво е семейство? Какво е желание? Какво са гениталии? Семейство, желание и гениталии са изначално едно. Аз съм бащата, майката съм аз и майката е бащата. Ние сме родени в желание и се размножаваме в желание. Така че сме свързани в едно като лентата на Мьобиус и оттам аз завиждам, мразя и обичам себе си.”), предизвикателния филм на Ларс фон Триер – „Нимфоманка”, поглед назад към италианския неореализъм с „Рим, открит град” на Роберто Роселини и много други любопитни заглавия, които можете да откриете на сайта на феста - СФФ

"Нимфоманката"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...