Страници

събота, 3 май 2014 г.

Една проста и работеща техника във флирта

Ето един нов инструмент във Вашия флирт арсенал: Вашият глас. Изследванията показват, че жените и мъжете могат да манипулират своят глас, за да звучи още по-привлекателен.

Изследователи от Колежът Олбрайт правят изследване над 20 мъже и 20 жени, в който те да променят гласа си с цел да звучи по-уверен. Друга група от 40 души (20 мъже и 20 жени) изслушали всички записи и им дали оценка. 
Изследванията показват, че мъжете, които се стермят да звучат по-уверени, доминиращи и интелигентни не са възприети като по-привлекателни от жените, отколкото, ако говореха нормално. 
Обратното се оказва за жените. При целенасочената промяна на звученето на гласа им, мъжете им дават средно с една единица по-висока оценка за привлекателност за разлика от обикновеното звучене на гласа им.

Защо е гласът ни е толкова важен, когато става дума за сексапил? 
Изследователите казват, че нашата способност да променяме гласа си (и нашата способност да възприемаме фините разлики в гласовете на другите) е резултат от еволюционните промени. Гласът подсказва биологични биологични фактори, с които да преценим другите и да преценим можем ли да общуваме успешно с тях.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...