Страници

петък, 1 май 2015 г.

Лесна рецепта за шоколадово суфле

Шоколадово суфле... магията на главния готвач? Е, сега ще можете и вие лесно и бързо да направите някоя и друга магия в кухнята. 
Необходими продукти:
6 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
200гр масло
200гр шоколад

С това количество продукти може да приготвите между 10 и 15 суфлета в зависимост от големината на формичките. Ако искате да намалите броя им, намалете пропорционално и продуктите, например наполовина или дори до 1/3. 

Как да го приготвим:
Първо разбивате яйцата и захарта. След това добавяте брашното и какаото и отново бъркате. 
Докато бъркате тази смес, може да разтопите шоколада и маслото на водна баня. Когато се разтопят, ги добавете съм останалата смес, докато я бъркате интензивно. Сместа е вече готова!

Намазнете формичките и покрийте мазнината с тънък слой брашно. Изсипете малко от сместа до 3/4 от обема на формичката. Със салфетка оберете сместа, която е останала по ръбовете на формичката, за да може суфлето да се надигне без да залепне.

Как да го изпечем:
Фурната се загрява до 220°С и се пече около 10 минути. Когато се изпича, суфлето се надига по краищата, а в средата остава по-ниско. Колкото по-ниска е средата, толкова по-течно е отвътре. Би трябвало да го извадите малко преди вътрешността да изравни височината си края.

Как да го сервираме:
Ако се притеснявате, че може да се пропука, когато го изваждате, може да го хапвате и във формичката. Консумирайте го топло, тъй като с изстиването вътрешността му се втвърдява. Поръсете с пудра захар. Най-често се сервира със сладолед, ягоди и малини. Аз съм "за" комбинация от ягоди и сладолед. 


Човекът, който запозна нашия блогърски екип с тази рецепта, стана жертва на много любов. 
Та... надяваме се тя да донесе и на вас прекрасни емоции!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...