Страници

сряда, 31 юли 2013 г.

Как да запазим интереса на половинката си


Една наболяла тема между моите познати – как да запазим интереса на половинката си към нас и нашите взаимоотношения. Този въпрос активно присъства не само у дамската, но и в мъжката аудитория.
Скоро в няколко издания прочетох кратки статии по темата за интереса в отношенията, от които човек стига до извода, че новото секси бельо е изходът за всички сексуални проблеми. Е, аз ще ви кажа, че учените от Трансилванския университет, установиха, че сексуалните отношения са просто различен вид общуване и каквото важи за останалата ви комуникация, това важи и за тях. Разбира се, тук не може да става дума за краткотрайна авантюра или дори няколко месечна връзка.

Да видим – интерес за различните хора представляват различни неща, като в интимните отношения не е по-различно. Когато мисля за темата, си представям моята баба и как тя и на 50 години поддържаше тази мистика в брака си. Помня всичките й бижута, как те ухаеха на лавандула – помня отношението й към собствената й личност. Дядо ми гледаше на нейните вещи като на малки съкровища, а тя беше като фея, която по мистичен начин прави всичко да изглежда изящно и красиво. Не съм убедена дали те наистина са били толкова красиви, по-скоро тя ги правеше да изглеждат така. Важно е да обичаме и ценим себе си, да имаме лично пространство, да бъдем общителни и се да се постараем за самите нас животът ни да бъде интересен. Можем да четем научно-популярни статии, да контактуваме с интересни хора, от които има какво да научим. Статистиката показва, че семейните хора, които общуват и извън семейството и работото си място, живеят по-дълго и имат по-здрава връзка със семейството. Често се говори за това, че отношенията се градят на любовта – е, те всъщност се градят на Уважение. Оттам нататък си представете какво за самите вас е необходимо, за да изпитвате уважение към себе си.

Интересно е защо статистиката на щастливите двойки далеч не е по-добра от времето на баба ми насам след като сега, поне на пръв поглед, имаме толкова повече преимущества. Помислете си – имаш възможността да спиш със съпруга си преди брака, всички тези наръчници за по-добър секс, всички забавления, които освежават живота ни и ни спестяват куп усилия в тази посока. Сигурно някой ще си помисли – “ние сме толкова заети, че едва имаме време да си измием зъбите”. Дали нашият работен ден е по- натоварен от нейния? Със сигурност, но за сметка на това баба ми не е имала блендер.

Чувала съм много жени да коментират, че, ако имаха повече време да се грижат за външния си вид, то личният им живот шеще да бъде много по-успешен. Сигурна съм, че щеше да има известно подобрение, но не и при по-продължителни отношения. Вие не обичате половинката си, защото той е най-красивият мъж на света, а заради начина, по който се държи с вас. Нали?
Какво се случва при повечето хора - прибираме се от работа всеки ден и си разказваме един на друг  всички онези натоварващи неща, случили се през деня...Да опитаме да сменим този модел и да поговорим за друго – да си окажем взаимна подкрепа за трудностите и препятствията, но акцентираме върху позитивното. Винаги има нещо хубаво, което, въпреки всички неприятности или еднообразие, се е случило с нас или около нас. Да си разкзваме какво бихме искали да направим заедно, как можем да го осъществим, общи планове, общи интереси или поне за по-хубавите неща от деня ни. Една малка промяна на фокуса чудесно работи в полза не само на интимния ни живот.

Тук идва и редът на малките жестове. Да бъдем интересни, понякога непредсказуеми и импулсивни и да не забравяме малките неща, които биха го изненадали приятно – шоколадче до възглавницата, малка бележчица на леглото сутрин или на огледалото в банята, наша гола снимка на десктопа на личния компютър, еторичен смс по време на работния ден (в подходящо време), еротичен танц (за да включим и някой от съветите на повечето публикации)... Имаме толкова много възможности! Струва си да отделяме по две минутки седмично, за да обградим с малко внимание нашия любим и след това да се радваме на резултата. Ако Вашата половинка е ревнива или останалите промени Ви се струват твърде драстични, то опитайте това – изпитано от времето и дава страхотни резултати.

В днешното, ограничаващо ни за редица неща време, имаме една основна свобода – да изберем поведението си. Надявам се тук да сте намерили малко идеи и вдъхновение за големите неща.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...