Страници

сряда, 31 юли 2013 г.

UnZIP it


Креативна, различна и стилна - коя жена би отказала тази комбинация? Хендмейд бижутата, набрали широка популярност в момента, ни дават тази възможност да развихрим въображението си и да покажем на какво сме способни. Най-различни предмети от бита могат да проментят приложението си и да се превърнат в аксесоари или декорация за дома. Поглеждайки ги по-различен начин, може да успеем да открием нестандартно приложение за тях.


Ципът има стандартно приложение да закопчава, но нека пробваме да го разкопчаем и да видим какво ще се получи...





Разкопчаваме, завъртаме и зашиваме и старият цип се превръща в нещо повече от закопчалка. Различни комбинации от напластяване и преплитане на циповете превръщат украшенията в стилни, но в същото време подходящи за ежедневието аксесоари.

 
  
















Идеята за тези нестандартни украшения принадлежи на Кейт Кюсак. Дизайнерката от Ню Йорк е намерила своето вдъхновение от обикновени предмети от бита, които оживяват, когато бъдат сложени. Бижутата на Кейт са стилни иновативни и на пръв поглед не бихме разпознали ципове. Цените на дизайнерските гривни на Кейт са от $124 до $325, а на огърлиците между $750 и $2500.



Кейт е многостранно развит дизайнер. Тя прави бижута, нетрадиционни костюми и аксесоари. През 2001г. в колежа за изкуства в Мeриленд за първи път създава изкуство, което може да се носи, от нетрадиционни материали.
През 2002г. Кейт създава първия си аксесоар от цип. След това нейните бижута започват да се продават в музеи и магазини в страната.


През 2006г. тя започва колекцията от неповторимите огърлици от цип, следвани от редица предложения за гривни през 2008г. Дизайнерката продължава да създава уникални бижута и днес.


Ако сте усетили поне част от вдъхновението на Кейт, грабвайте ципа на някоя стара дреха или отидете до най-близката галантерия, за да си набавите такъв. С малко повече креативност и желание можете да създадете свое бижу. Опитайте да навиете и оформите ципа, можете да изрязвате и зашивате докато не създадете мечтания и лично ваш дизайн.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...