Страници

сряда, 8 януари 2014 г.

Приказен концерт


Ах, как обичам да чета приказки! А още по хубаво е, ако някой ти чете, а ти да си полегнал на пухкава възглавничка.

На 12 януари в залата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра" 11 ще се състои Приказен концерт на възглавници. Този концерт е организиран от Модо България. Както знаем всички приказки започват с една нежна и красива музика – тази на феите. Зад техните думи са скрити приказни дворци и вечно зелени гори.


Е, Модо България не разполага с феи, които имат вълшебни пръчици и красиви, нежни крилца, но пък притежават неизчерпаем ресурс от мустаци, счупени моливи и разстроени прически.

Една необикновена феерия, в която участват Пьотр Илич Чайковски и Енгелбърт Хъмпърдинк, Феликс Менделсон Бартолди и Леош Яначек, Сергей Сергеевич Прокофиев и Николай Андреевич Римски-Корсаков.


Приказките ще бъдат разказани от цигулката на Цветелина Панайотова, виолончелото на Франческа Формизано и пианото на госпожица Марина Симеонова. Трите притежават дълги биографии, изпълнени със смели подвизи и царски отличия. Обичат да прелитат от студените баварски гори до слънчева Арабия.  Със специалното участие на музикалната муза Зузи.

Първият концерт за деня започва в 11 ч., а вторият - в 17 ч. 

А вие обичате ли приказки? Ако отговорът ви е "да", тогава посетете това приказно събитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...