Страници

събота, 2 август 2014 г.

Изкуство на открито през август



За пета поредна година в столицата ще се проведе фестивалът за изкуство "София диша". 
Централни улици на града ще бъдат затворени за автомобили, за да се насладим на изкуство на открито.

Официалният старт на събитието ще бъде на 3 август на кръстовището, което е известно на столичани като "Малките пет кьошета". След това продължава на 10 август на ул. "Ангел Кънчев", на 17 август на ул. "Пиротска", на 24 август на ул. "Оборище" и на 31 август на ул. "Цар Иван Шишман". 

Както всяка година всеки от дните ще има своя тема.

Първият ден на фестивала започва с "Екоморфози", на който посетителите ще могат да видят демонстрация на електрически автомобили. Едновременно с това ще могат безплатно да вземат уроци по йога.

"Словото зове" пък е темата на втората седмица от фестивала, на която ще можете да се насладите на постановка на уличен театър в кола, четения на открито и други интересни неща.

Чували ли сте за "съзнателно кино"? Интересното при него е, че зрителят може да участва в правенето му като вземе решение как да продължи той в дадена ситуация. На това може да се насладите през третата неделя на август, която задава темата "Ветрове от цветове"

"Музика и танц" подсказва какво следва през четвъртата седмица на август. Концерт ще изнесе  Александър Димитров, който свири на мандолина. 

Последната неделя на август с тема "Световна столица" ще ни представи чуждестранни артисти, живеещи в София, а също така и българи, живеещи в чужбина.

"София диша" е част от културния календар на общината и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г.

Ако все още не сте заминали на море и случайно сте в София през август, отделете малко от времето си и посетете фестивала. Събитието си заслужава! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...