Страници

понеделник, 4 август 2014 г.

Следваща спирка - култура!

С всеки изминал ден София става все по-артистична. Сега красивата ни столица се сдоби с двуетажен ретро автобус, който ще информира за всички културни мероприятия в града.

Културна Спирка Дада е оцветена в цикламено, така че няма да остане незабелязана от минувачите. Намира се в центъра на София на ул. „Г. Бенковски” № 10 и вече е отворен за посетители.
Мобилната културно-информационна спирка е дело на Dada Cultural Bar - очарователно място, което насърчава и подпомага артистичните и културни дейности. Реализирането на проекта става възможно благодарение на Столична община и Асоциация за развитие на София, като проектът подкрепя и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 година.

Мотото на кандидатурата на София в конкурса за културна столица на Европа - “Сподели София”, дава вдъхновение на авторите на иновативния проект от Dada Cultural Bar. Идеята им е чрез атрактивния и нестандартен двуетажен цветен автобус да се привличат столичани и гости на София от страната и чужбина, за да им даде информация за различни културни мероприятия в града.

На първия етаж на Културна Спирка Дада посетителите могат да изгледат документални филмчета за историята на София, да намерят материали за предстоящи културни и образователни събития, специализирани списания и литература, културни афиши и програми или да получат информация директно от културен гид. На втория етаж на автобуса-спирка е разположена открита висяща градина с неповторима гледка към градинката зад Руската църква.



Цикламеният автобус не смята да седи на едно място и поне веднъж месечно ще се превръща от културна спирка в мобилен център и ще стига до различни квартали на София, за да споделя и там информация за столицата и за предстоящите културни събития.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...