Страници

петък, 12 декември 2014 г.

Коледна украса от подръчни материали


Наближава Коледа, а вие искате да декорирате дома си с нещо оригинално и различно? Е, с подръчни материални винаги можете да измислите и направите нещо уникално и красиво. Ето 8 идеи, които биха ви свършили работа:

1. Коледни топки за елха
Старата топка за елха  облепяме с конопено въже. От  дантелата изрязваме няколко мотива, които залепяме върху топката. В случай че не разполагате с подходяща дантела, може да залепите и други декоративни елементи.



2. Коледни ангелчета за елха
Вземете топче за пинг-понг и залепете отгоре малко бяла прежда за коса, след което облепете по-малко от половина с конопено въже. Ориентирайте се по снимката показана по-горе. Квадратно парче зебло навийте на фуния и залепете към топчето за пинг-понг. Отзад залепете две бели перца за крила. По този начин се изработват коледни ангелчета за елха.



3. Коледни фенери
Всеки от нас е правил такива фенери в часовете по ръчен труд (поне аз правих). Всъщност те се правят много лесно.



А ето и едно клипче, за по-лесно справяне с изработката на коледния фенер:
https://www.youtube.com/watch?v=u4YNMo9CB04

4. Винтидж коледни топки от вестници
За феновете на винтидж декорацията също имаме предложение.  Трябва да вземете стара топка за елха. След което режете лентички стара хартия, която се навива в кръг, докато не заприлича на розичка. Накрая тези "розички" за лепят на топката и виждаме резултата.



5. Украса за елха от RAM памет
А, ето и нещо интересно за компютърните специалисти! Вземете стара RAM памет от компютър и я украсете с панделки и ето чудесна коледна играчка за елха.



6. Снежни човеци от капачки
Вземете три капачки и ги залепете една за друга. Нарисувайте очи, нос, копчета на тях и ще получите чудесен снежен човек. Може да вържете някоя панделка или цветен канап между първата и втората капачка, за да изглежда, че той си има шалче. 



7. Коледни фунийки
Вземете няколко страници от стара нотна тетрадка или стар вестник, навийте го на фуния, след което изрежете отгоре, за да стане равно. Може да сложите по някоя панделка отстрани, а отгоре красива дантела. 


8. Коледни буркани
За тази украса не се изисква да отделяте много от времето си. Просто вземете един буркан, сложете в него свещ и украсете с елхови клонки и шишарки. Разбира се, ако не ви харесва със свещ, може да сложите и друг вид украса, който ви напомня за празника. 


Надяваме се, че ще ви харесат и ще ви вдъхновят да измислите още по-интересни и оригинални идеи за своя дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...