Страници

вторник, 26 август 2014 г.

Замразено кафе с шоколад

Съставки според реда им на употреба:
1 пакетче шоколадов пудинг
1/4 чаена лъжичка разтворимо кафе
500 ml прясно мляко
5 хартиени или пластмасови чаши
100 ml кондензирано мляко
50 gr неподсладено какао на прах
1/2 чаена лъжичка разтворимо кафе
половин чаена лъжица ванилия
100 ml вода
5 клечки за сладолед

1. В средно голяма купа смесете пудингът и 1/4 чаена лъжичка еспресо прах. Добавете прясното мляко. Разбийте за около 2 минути - докато стане гладко и се сгъсти. 
2. Сложете от сместа в чашите. Покрийте и охладете по време на подготовката на втория слой. 
3. В средно голяма купа разбивате заедно кондензираното мляко, какаото, 1/2 чаена лъжичка кафе на прах и ванилията. (По принцип рецептата е без захар, но Вие може да добавите подсладител по желание, ако искате да бъде сладко.) Когато са добре смесени, добавете вода. Разбъркайте добре. Сложете сместа върху първия слой - ето го и Вашият втори слой. 
4. Покрийте чашите с фолио. Изрежете процеп във фолиото над всяка чаша и поставете дървена пръчка във всяка цепнатина навътре в сместа. 
5. Замразете за най-малко 12 часа или докато замръзне. 
6. При сервиране махнете фолиото и извадете замръзналата смес от чашите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...