Страници

понеделник, 15 септември 2014 г.

НЕ Фест 2 - „Гледни точки”


Не, не и пак не! Не на клишетата в изкуството. Не на ограничението. Не на поставянето на границите между отделните жанрове. Това е Не Фест, фестивалът, които за втора поредна година ще ни залее с експериментално творчество и ще даде един различен поглед над съвременното изкуство.

НЕ Фест е международен мултижанров фестивал за независимо експериментално изкуство. Събитието ще събере артисти от България и чужбина, експериментиращи във всички арт сфери - визуални, театрални, танцови, кино и литература. По този начин НЕ Фест 2 се заявява като първият български международен фестивал, който обхваща творби на представители от всички изкуства.

Второто издание на фестивала ще се проведе от 15 до 30 септември под мотото „Гледни точки“. Местата, на които ще се случват арт събитята са -  Фабрика за градско изкуство и ЗОНА КУЛТУРА. НЕ Фест ще се състои от два етапа – фестивален (15 – 21 септември) и изложбен (22 – 30 септември). 

Благодарение и на партньорството си с театър "Лабиринт", през вечер в рамките на фестивалния период ще бъде сменяна сценографската визия в изложбеното пространство на фестивала, където ще бъдат включени творбите на 80 участници от 30 държави. Така всички посетители ще попадат в различна, нова и необичайна среда, в която ще разглеждат фотографии, инсталации, колажи и видеа на автори от всички краища на света.


В същото време, ще се проведе и съпътстваща програма, включваща разнообразни събития за публиката – пърформанси, концерти, театрални постановки, литературни четения и други. Изложбата ще продължи и след фестивалния период в един по-класически формат за публиката.

Не Фест 2 стартира днес от 18:30ч. Пълната програма на събитието може да намерите тук: https://www.facebook.com/events/353889401436412/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...