Страници

понеделник, 29 септември 2014 г.

Фонтанът на отворената книга

Книгите са изворът на знанието, а днес все по-малко хора четат книги. Затова творците все по-често се опитват да прилагат нетрадиционни методи, за да стимулират четенето сред населението.  

В унгарската столица Будапеща са заложили на изобретателността и са създали фонтан във формата на книга. Намира се в края на улицата  Henszlmann Imre Utca.

Той предизвиква голям интерес сред туристите, защото е  много реалистичен и наподобява печатна книга. На всеки няколко секунди един лист от водни взривове излиза от центъра на книгата и това създава илюзията, че страниците се обръщат.

В Истанбул са използвали същия дизайн, за да привлекат вниманието на туристите. Фонтанът се намира в градината Гюлхане или градината на розите, която е част от първия двор на императорския дворец Топкапъ.  Това е едно от новите изобретения в императорския двор.

Е, следващото лято бихте могли да си направите малка екскурзия до градината на розите или до Будапеща и да се насладите на оригиналната творба (поне аз с удоволствие бих  посетила поне едното от тях). 

Фонтанът в Будапеща:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...