Страници

вторник, 16 септември 2014 г.

Фантастичният свят на Клод Понти


Най-известната градина в Нант ни пренася във фантастичния свят на Клод Понти. Той е френски автор на детска литература и илюстратор. 

Неговите истории се основават на хумора. В тях има динамична история, заиграване, а героите му са формирани на асоциации. Самият той споделя за книгите си: "Моите разкази са като приказки, винаги се намират в прекрасното, те говорят за вътрешния живот и емоциите от детството.".  


За Понти е много важна визуалната страна. Изображението при него е тясно свързано с текста. В неговите творби читателят има възможност да намери различни предмети, скрити в картината. Освен книги за деца, той пише и книги за възрастни.

Понти може би е известен на някой с романите, писани за деца. Негови книги са: "Дреболия", "Зенобия" и други. 

Наскоро той пренесе своя артистичен талант отвъд книгата



Неговите ексцентрични герои оживяват във формата на цветя и храсти някои се крият в тревата и тихичко ви дебнат, но други са по-малко срамежливи.  Например засмените круши, които ви посрещат на входа.



Или огромното пиле, излегнало се безгрижно на широка поляна.



На главата пътека на градината се издига огромна пейка. Изглежда сякаш някой великан е забравил своята кошница с плетиво. Но къде всъщност е той? Може би се разхожда по улиците в търсене на още прежда.



С падането на нощта, вратите на градината  не се затварят.  Те остават отворени за нетърпеливите посетители, за които Клод Понти е подготвил още няколко изненади.
Цялата градина е осветена в бяло, синьо и лилаво. 





Ако се намирате някъде в близост до тази градина може да посетите изложбата, която продължава до 20 октомври.

Снимки: http://diply.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...