Страници

събота, 6 септември 2014 г.

Безплатни музеи в деня на Съединението


Тази година денят на Съединението - 6 септември, - ще бъде отпразнуван и с безплатен вход в някои музеи и галерии. Ето и кои са те:

1. Националната художествена галерия ще разтвори вратите си за посетители в 10 и ще можете да се насладите на произведенията на изкуството чак до 18 часа.

2. Музеят на християнското изкуство, който се намира в криптата на храм-паметник "Св. Александър Невски" ще работи от 10 до 17:30 часа.

3. Музей на социалистическото изкуство -  отново от 10 до 17:30 часа.

4. Военноисторическия музей.

Ако се чудите как да прекарате съботния ден и да отпразнувате Съединението, може да посетите от 11.30 ч. Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг /на бул. „Васил Левски” №81/, където ще се проведе тържествено честване на 129-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. В програмата за празнично честване ще вземат участие Мъжки вокален ансамбъл „България” с диригент акад. Валентин Бобевски и актрисата Красимира Кузманова. Слово за Съединението ще произнесе г-жа Божана Апостолова – директор на Издателство „Жанет-45”. А след това може да направите обиколка и на посочените музеи и галерии.


Приятен уикенд!

Източник: Столична община

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...