Страници

събота, 17 януари 2015 г.

Френски романтични комедии


Напоследък американските комедии не могат да ме впечатлят по никакъв начин, някак скучни са и не ме карат да се смея с глас. Това обаче определено успява да направи европейското кино, в частност френското. 
Затова предлагам пет френски романтични комедии, които ми допаднаха:

1. Най-скъпото/ Hors de prix (2006)


На Френската ривиера всичко си има цена – любовта, страстта, дори и романтиката. Трудолюбивият и сдържан Жан (Гад Алмалех) често остава след работа, за да покрие колегите си зад бара в лъскав хотел. Изящната и разточителна Ирен (Одри Тоту) слиза в бара и след поредица забавни обърквания двамата прекарват нощта заедно в младоженския апартамент на хотела. На сутринта Ирен разбира, че мъжът в леглото й не този за когото го смята и набързо изчезва, оставяйки зад гърба си разбитото сърце на Жан. Една година по-късно тя отново се появява в хотела. Дали плановете й ще се объркат, когато разбере, че любовта на Жан към нея не е угаснала?

2. Любовта е за двама /L'amour, c'est mieux a deux (2010)

Филмът разказва за двамата приятели Мишел (Кловис Корнияк) и Венсан (Ману Пайе). Те са приятели от детинство, но са с напълно противоположни възгледи за живота и жените. Мишел разчита на случайността, за да срещне идеалното момиче, а Винсент смята, че мъжете трябва да мислят само за секс. Противоположните им  възгледи за жените са застрашени от провал след запознанството им с Анжел (Виржини Ефира) и Натали. Те ще попаднат в безброй комични ситуации, за да се променят.

3. Шансът на моя живот/La chance de ma vie (2011)


Жулиен (Франсоа-Хавиер Демайсън) има сериозен проблем.  Той носи лош късмет с катастрофални резултати на всяка жена, с която излиза. Изпраща ги в болница няколко пъти в седмицата, унищожава професионалния им живот или превръща приятелите им в техни врагове. Жулиен е се явява като истинска черна котка за жените. И точно, когато приема, че никога не ще намерите истинската любов среща  Джоана (Виржини Ефира). Какво ли ги очаква?

4. Перфектният план/Un plan parfait (2012)

Изабел (Даян Крюгер) мечтае за сватба. Но над семейството й тежи проклятие. Всички първи бракове неминуемо завършват зле. Затова, когато приятелят й предлага брак, Изабел решава да надхитри съдбата. Тя хваща първия срещнат на хоризонта мъж – Жан-Ив (Дани Буун), завърта му главата и докато се усети, вече са женени. До тук добре, но тръгват ли нещата точно в желаната от нея посока?

5. Ейяфятлайокутъл /Eyjafjallajökull (2013)

Изригването на вулкана Ейяфятлайокутъл е изненадващ удар за всички пътуващи. Но за Ален (Дани Буун) и Валери (Валери Бонетон), които са бивши съпрузи, това е истинска катастрофа. За да стигнат на време за сватбата на дъщеря си в Корфу, те трябва да пътуват заедно. Съвместното им пътуване обаче изглежда невъзможно, поради взаимната им ненавист. Ще успеят ли да стигнат на време за сватбата, при положение, че във всяка секунда всеки се опитва да изиграе другия?

Когато сте уморени след работа, или просто искате да разнообразите ежедневието си с доза смях, погледнете тези предложения. Аз лично много се забавлявах докато ги гледах, надявам се и на вас да ви харесат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...