Страници

вторник, 6 януари 2015 г.

Скулптури, излизащи от стената


Италия е страна с многовековна история.
 Изкуството започва да се развива изключително рано в тази прекрасна държава. Винаги, когато се спомене името й, първото нещо, за което се сещаме са невероятните шедьоври на Микеланджело, Бернини, Да Винчи и други видни представители. 


Днес Италия не отстъпва позициите, когато става дума за изкуство. затова тук ще ви покажем представител на съвременното италианско изкуство.

Матео Пуглиезе ни представя скулптури на грубо изсечени ръце, крака, глави и тела, стърчащи от стени. 

Макар да няма нужното образование, той прави изключителни творби, които впечатляват силно. Скулптурите, който създава, показват красивото човешко тяло в най-различни пози.

Матео Пуглиезе е експериментатор в творчеството си. Неговта скулптура е абсолютно фигуративна и в същото време осъвременена. Пуглиезе следва пътя на обновения Pop Art, оригинален и хипер-съвременен. Когато ги видях за първи път, ужасно много ме впечатли усета към детайла. Всеки може да забележи мускулатурата, която е изобразена.

Негови творби са излагани на видни панаири като  Art Fair (Хонг Конг), ArtFirst (Болоня), Miart (Милано), Арката (Мадрид) и FIAC (Париж). 


Матео е завършил близо 100 невероятни скулптури, озаглавени "Extra Moenia" (в превод от латински: извън стените).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...