(без топлинна обработка)
Необходими
продукти:
2 пакета чаени
бисквити (аз използвам бисквити с масло или с мляко “Everest”)
500гр. масло
1ч.ч. пудра
захар
около 2с.л.
какао
Начин на приготвяне:
Натрошаваме
бисквитите до ситни частици. Прибавяме пудрата захар и какаото и ги разбърквате.
След това добавяме и маслото. Размесваме ги добре. След като сме готови, можем
да оформим сместа в каквато форма пожелаем. Заливаме с разтопен шоколад. Идеи
за възможни форми – кръг, сърце, цвете, отделни топчици, във формата на буква.
Едно от интересните неща е, че можете да оформите сладкиша с много разнообразни
форми, което да създаде настроение. Слагаме сладкиша в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.
Съвети от
опит:
За натрошаването на бисквитите може да
използваме блендер или хаванче, а може и с ръце и
след това голяма лъжица, за
да станат по-ситни.
Ако маслото е
малко разтопено, ще ги смесим по-лесно.
Може да
разтопите шоколада в микровълнова печка или на водна баня, като добавите малко
прясно мляко или вода(на половин шоколад около чаена лъжичка).
Можем да
сложим отгоре – плодове(банани, ягоди, боровинки, сушени плодове и др.),
шоколад, кокос и друго, което ви хрумне и решите, че е подходящо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар