Страници

събота, 3 август 2013 г.

Сладък салам или торта Таралеж – лесно, бързо и безкрайно вкусно.

(без топлинна обработка)

 Необходими продукти:
2 пакета чаени бисквити (аз използвам бисквити с масло или с мляко “Everest”)
500гр. масло
1ч.ч. пудра захар
около 2с.л. какао

Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите до ситни частици. Прибавяме пудрата захар и какаото и ги разбърквате. След това добавяме и маслото. Размесваме ги добре. След като сме готови, можем да оформим сместа в каквато форма пожелаем. Заливаме с разтопен шоколад. Идеи за възможни форми – кръг, сърце, цвете, отделни топчици, във формата на буква. Едно от интересните неща е, че можете да оформите сладкиша с много разнообразни форми, което да създаде настроение. Слагаме сладкиша в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.

Съвети от опит:
За натрошаването на бисквитите може да използваме блендер или хаванче, а може и с ръце и
след това голяма лъжица, за да станат по-ситни.
Ако маслото е малко разтопено,  ще ги смесим по-лесно.
Може да разтопите шоколада в микровълнова печка или на водна баня, като добавите малко прясно мляко или вода(на половин шоколад около чаена лъжичка).

Можем да сложим отгоре – плодове(банани, ягоди, боровинки, сушени плодове и др.), шоколад, кокос и друго, което ви хрумне и решите, че е подходящо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...