В тази салата ще откриете папая, джоджан и доматки – каква екзотика!
Необходими
продукти:
4 пресни
дребни домата
500г сварен
продълговат ориз сол и чер пипер
1 голяма
папаяр нарязана и обелена(може
да се замести с пъпеш)
1 суп.л.
нарязан пресен джоджен
2 небелени
скилидки чесън
1 суп.л.
обелен и рендосан корен от джинджифил
1 суп.л. захар
3 суп.л.
лимонов сок
1 ч.л.
сусамено олио
1 ч.л. соев
сос
Начин на
приготвяне:
Обелете
доматите. Измийте ги
обилно и ги подсушете. Надупчете ги
на няколко места с остър нож.
Покрийте
тежък тиган с фолио и подредете доматите
на него. Оставете ги да се пържат на силен огън 6-8
минути, докато почернеят на места. Вдигнете ги от огъня.
Разделете
доматите на половина. Почистете
белите нишки от вътрешността на доматите. Нарежете ги на
кубчета и ги поставете в голяма купа. Добавете
ориза, солта, пипера, папаята(пъпеша) и джоджена и ги
разбъркайте.
Разрежете
скилидките чесън на две и ги поставете в тигана. Изпържете ги
на умерен огън 3-4 минути, като ги обръщате често. Когато чесънът
омекне, вдигнете го от огъня и го обелете.
В миксер
разбийте чесъна, джинджифила и захарта, докато получите гладка смес.
Добавете
лимонов сок, олио и соев сос. Разбивайте, докато се получи хомогенна смес.
Добавете соса
към ориза и ги объркайте.
Покрийте
салатата и я охладете 1 час преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар