Шоколадът никога
не може да е в повече за един уважаващ себе си шокоманиак (какъвто признавам си
съм аз), затова на вашето внимание предлагаме една смъртоносна курабийка за
максимално удоволствие (нещо като в песента “Killing me softly”). Ето и рецептата:
Необходими
продукти за около 24 курабии:
1 чаша + 1 с.л.
брашно
¼ неподсладено
какао
1 с.л. бакпулвер
¼ с.л. сол
около 224 гр. полусладък
шоколад на копчета
2 яйца
1 ванилия
5 с.л. размекнато
масло
¾ ч. кафява захар
¼ ч. захар
1 ч. натурален
шоколад на копчета
½ ч. млечен
шоколад на копчета
Пресейте заедно
брашното, какаото, бакпулвера и солта в средноголяма купа и оставете настрани.
Разтопете
полусладкия шоколад в микровълнова или на водна баня, докато стане гладък.
В малка купа
разбийте яйцата и ванилията и оставете настрани. С миксер разбийте маслото,
докато стане кремообразно (за около 1 мин.) и изсипете захарта. След това
добавете яйцата и ванилията и разбъркайте добре. После разтопения шоколад –
разбъркайте. После сухите съставки – разбъркайте на слаба скорост. Загърнете останалите
шоколадови копчета.
Оставете тестото
за около 30 мин. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Загребете около 2
с.л. от тестото и го направете на топче. Печете около 10 мин. или докато
сладките са започнали точно да стават, но отвътре са още меки. Ще се втвърдят,
докато изстиват.
Оставете да
изстинат на лист и са готови!
Да ви е сладко!
;)
Източник: http://hugsandcookiesxoxo.com/
Няма коментари:
Публикуване на коментар