Страници

понеделник, 1 септември 2014 г.

Курабийки за шокоманиаци


Шоколадът никога не може да е в повече за един уважаващ себе си шокоманиак (какъвто признавам си съм аз), затова на вашето внимание предлагаме една смъртоносна курабийка за максимално удоволствие (нещо като в песента “Killing me softly”). Ето и рецептата:

Необходими продукти за около 24 курабии:

1 чаша + 1 с.л. брашно
¼ неподсладено какао
1 с.л. бакпулвер
¼ с.л. сол
около 224 гр. полусладък шоколад на копчета
2 яйца
1 ванилия
5 с.л. размекнато масло
¾ ч. кафява захар
¼ ч. захар
1 ч. натурален шоколад на копчета
½ ч. млечен шоколад на копчета

Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера и солта в средноголяма купа и оставете настрани.


Разтопете полусладкия шоколад в микровълнова или на водна баня, докато стане гладък.
В малка купа разбийте яйцата и ванилията и оставете настрани. С миксер разбийте маслото, докато стане кремообразно (за около 1 мин.) и изсипете захарта. След това добавете яйцата и ванилията и разбъркайте добре. После разтопения шоколад – разбъркайте. После сухите съставки – разбъркайте на слаба скорост. Загърнете останалите шоколадови копчета.
Оставете тестото за около 30 мин. Загрейте предварително фурната на 180 градуса.


Загребете около 2 с.л. от тестото и го направете на топче. Печете около 10 мин. или докато сладките са започнали точно да стават, но отвътре са още меки. Ще се втвърдят, докато изстиват.
Оставете да изстинат на лист и са готови!


Да ви е сладко! ;) 

Източник: http://hugsandcookiesxoxo.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...