Страници

четвъртък, 5 септември 2013 г.

Най - нелепите фонтани в света

Реновирана и с изцяло нов облик , Витошка имаше нужда от финален, своеобразен символ на променената си визия. Дълго време, грижливо крито от погледите на минувачите, с плътни ограждения това, което се строеше, будеше тих и нетърпелив възторг. Няколкото смени на самите ограждения, подсказваха, че зад тях се изгражда, с прецизно старание, новата емблема на улицата. Очакването растеше, огражденията ставаха все по-големи, а известни символи на столици от цяла Европа трепереха за статута си, готови да се преклонят пред изяществото на новия архитектурен хегемон. Ако все още не сте видели най-новото украшение на столицата ни, ние решихме да ви го покажем!


Това е той – да, познахте, прилича и на фонтан. Но ако върху него нямаше няколкото малки "гъбки", пръскащи вода, то той спокойно би могъл да мине за чудесна изтисквачка за лимони. Кой ли е архитектът на тази 'повдигнатинка'? Би било прекрасно да му се обадим за интервю, но решихме, че не е подходящо да притесняваме шестокласник, малко преди началото на учебната година. 

Тъй като чухме много дискусии затова кой е могъл да финансира и да измисли подобен прокет, ние решихме да споделим с вас други подобни произведения на човешката креативност или липса на такава, за да се уверите, че това не е типично българска черта, както сме свикнали да казваме, а се случва по целия свят. Моля да ни извините за следващите "кадри", но както е казал Пикасо "Целта на изкуството е да измие праха от всекидневния живот на душите ни ".



"Повръщащият човек"
Лондон, Англия

"Кървавият фонтан" Англия
"Изгряващата вселена"
Хоршъм, Англия




"Момче, пикаещо върху жаба"
Канзас, САЩ


Намира се в Брюксел, Белгия.
"Русалка, която изцежда млякото си"
Скулптурна група на двамата мъже, уриниращи в басейн с формата на Чехия, е създадена в годината на приемането на страната в Европейския съюз - 2004, от Д.Черни.
Чехия, Д.Черни


Нещо
"Холивуд" булевард













Тъжно момче
Норвегия




Уинчестър, САЩ
Калифорния
Аризона, САЩ
Флоренция

Фонтан пред летището в Канзас

Красив фонтан с още по-красива ограда


Комбинация между стил и изящество
Една нелетяща чиния




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...