Страници

вторник, 17 септември 2013 г.

Великата загадка

Никой не иска да се спира задълго на тази тема, но отделете само минута, за да помислите какво се случва с нас след смъртта. Представете си, че душата остава след смъртта. Дали душата отива на друго място или смъртта е абсолютният край? Вярвате ли в съществуването на рай и ад или в прераждането на душата? Същите тези въпроси са вълнували хората години наред, но трябва да признаем, че дори и сега да нямаме никаква светлина по въпроса. Смъртта си остава най-великата загадка в живота.
В този сценарий си представете, че душата остава след смъртта. Каква форма мислите, че приема, след като се освобождава от тялото?
1. Душата е с размера и формата на тялото, в което е била.
2. Душата запазва човешката си форма, но увеличава размера си.
3. Душата е съвсем мъничка и с човешка форма, подобна на фея.
4. Душата е като огнена топка или облак – няма определена форма.


Идеята Ви за душата е директно отражение на представата Ви за самите Вас. Описанието, което сте избрали, показва как се чувствате в кожата си.
1. Душата е с размера и формата на тялото, в което е била.
Вие се радвате на най-ценното притежание на света – самоуважението. Приемате се с всичките си недостатъци и се обичате такива, каквито сте. Запазете това отношение през целия си живот и не спирайте да откривате нови и нови неща, които харесвате у себе си.
2. Душата запазва човешката си форма, но увеличава размера си.
Не сте доволни от сегашното си положение. Усещате, че Ви предстои да вкусите и постигнете толкова много неща, което Ви кара да виждате истинската си същност много по-голяма, отколкото е в момента.
3. Душата е съвсем мъничка и с човешка форма, подобна на фея.
Въпреки всичките си положителни качества, все още не сте открили онова, което да Ви накара да се почувствате значими и велики. Не става въпрос толкова за чувство на неудовлетвореност, колкото за съмнение в собствените си способности. Склонни сте да се питате: “Какво не ми е наред?”, но сякаш не сте в състояние да намерите отговора. Не Ви е наред това, че сте човек като всички останали, т.е. несъвършен. Приемете го и ще забележите, че да си човек има своите плюсове.
4. Душата е като огнена топка или облак – няма определена форма.
Не се тревожите за недостатъците си и не се гордеете със силните си страни, сравнението с други хора въобще не Ви притеснява. Всъщност почти не се интересувате от собствената си личност. Това е или защото сте невероятно повърхностни, или много мъдри. Но дори и това не Ви се струва особено важно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...