Страници

понеделник, 2 септември 2013 г.

Made in China (с вкус)


Свикнали сме да критикуваме китайските стоки заради лошото им качество, но дали това не е малко несправедливо? Действително повечето стоки, които внасяме са на изключително ниски цени и съответно не можем да очакваме продукт на нивото на Dior или Louis Vuitton и затова не са виновни китайските производители, а нашите вносители. С малко закъснение, ще споменем Китайската седмица на модата, проведена в Пекин, която изненада всички с иновативността и красотата, която внася в световната мода. Борбата за интернационалност изглежда като лесна битка в последните години и скоро световните fashion светила ще трябва да имат предвид сериозната конкуренция на Изтока.













Това, което ни направи впечатление, освен зашеметяващите модели, беше гримът и именно върху него ще акцентираме. Най-известният моден гримьор на Китай, Мао Гепинг, създаде от най-невероятни предмети фантастични форми върху човешкото лице. Артистичната му намеса се усеща и в прическите и облеклата.


Цветовете и материалите се съчетават по един сюрреалистичен начин и създават впечатление за приказност, за красиво създание от друг свят, което омагьосва с всяко потрепване на миглите си. 


Мао Гепинг изведе грима на едно ново ниво, след което всичко преди това изглежда семпло и сиво. Това е изкуство, което натъжава с нетрайността си, но въпреки това впечатляващо – раздвижва въображението ни за един нереален момент и отваря погледа ни за нови артистични изяви, в крайна сметка всичко може да бъде изкуство, стига да сме отворени за него и да виждаме красотата в сърцевината му.







Гримът включва пирамидални кабърчета, позлатени и кристални бижута, бронзови дрънкулки, които изглеждат като вътрешността на часовника на дядо ви. Представлява част от неговата „MGPIN” колекция, която включва митични същества и викториански богини с 3D грим. Ето няколко снимки и от предишни ревюта:





И видео от тазгодишното ревю: 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...