Страници

вторник, 3 септември 2013 г.

Апокалиптично с Бегбеде

                                                                                 

Издателство „Колибри” съобщи, че на 23-ти септември ще излезе на българския пазар новата книга на Фредерик Бегбеде. Имайки предвид колко добре е приет френският писател у нас, се очаква бързо изчерпване на тиража.

Заглавието „Първа равносметка след апокалипсиса” не ни изненадва със своята провокация, защото не сме и очаквали нещо стандартно от Бегбеде. Книгата е есеистична и разказва за литературните произведения, които авторът би спасил, ако дойде краят на света, както и  за начина, по който известни класици са го формирали като личност, за вдъхновението и обожанието към тях. Сред тях се нареждат Франсис Скот Фицджералд, Селинджър, Брет Елис и други. В класацията присъства и един диск на френската рок група  Téléphone.

Бегбеде уточнява, че най-обичаните автори са тези с трагичен край - "Винаги е плюс, ако писателят се самоубил като млад".



Досега на български от Бегбеде имахме удоволствието да се запознаем с: "Любовта трае три години", "Романтичният егоист", "Почивка в кома", "Мемоари на един откачен младеж", "Прозорци към света", "Разкази под екстази", "9, 99 лв", "Аз вярвам, аз също не".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...