Страници

сряда, 4 септември 2013 г.

Нека бъде светлина (Лампата!)


Продължаваме с темата за просветлението и осветлението. Ето още няколко идеи за вкарване на малко топлота и светлина в дома. Идеи, които можете да изпробвате да осъществите сами и да им придадете своето уникално усещане за красота.

Ще започнем с някои предложения, включващи свещи. Лесно можете да обработите една дъска, в която да подредите колкото буркана сметнете за нужно и да поставите чаена или друга свещ вътре. Идеален полилей за маса в градината например. Друго, което можете да направите е вид фенер от най-обикновени консервени кутии. Просто трябва да направите форми по ваш избор, може дори да са дупки, които после да разпръскват като лъчи светлината от свещта. В добавка, можете да ги боядисате.



И продължаваме с още няколко буркана (не предполагахте, че може да са толкова практични, нали?). В случая преминаваме на следващото ниво - електричеството (о, технологически напредък...). Използвате стандартен кабел и крушка, които вкарвате в буркана и се постаравате да го украсите по начин, който ви харесва, като са ви необходими бои за стъкло и канап. Нещо такова:


А сега и малко шишета, за да бъде темата наистина рециклирано настроена :)


Разбира се, можете да използвате и други подръчни предмети. Например шапка?


Или кафез за птици (за предпочитане без птиците вътре)?


А защо да не използвате старите си прибори, които вече смятате да изхвърлите, защото са ужасно захабени? Нужна ви е стара стойка за настолна лампа и... приборите, естествено:


Или имате стара дреха, която е вече скъсана на места, но някак не ви се иска да я хвърлите?


Ето едно предложение и за химиците, които се чудят какво да правят с епруветките си, е, не само за тях...


Възможно е и да имате книги, които не харесвате особено и само ви се пречкат у вас (случват се и такива неща)


И няколко предложения, включващи хартия:


Трябва да попитате в магазина за подходяща хартия, която да издържа на топлината, а и е препоръчително да използвате по-слаба крушка.

Можете да използвате и стари негативи, които ще оставят интересни форми върху стените. Малко домашно кино преди заспиване. :)

Или изрезки от списания, които да оформите в конусовидна форма. Изрязвате няколко дупки (както е направено с прозорците на замъците по-долу) и светлината заструява като от миниатюрен приказен свят. Повече за хартиените замъци тук: http://fellowfellow.com/diy-houses-by-night/


Друг лесен вариант за празнична украса е да използвате хартиени чаши, които да облепите с хартия и да закрепите са светодиоди или друг вид по-слабо осветление (увеличете втората снимка, за да видите метода на изработка): 


Можете да използвате и стара дантела и балон. Щом изсъхне лепилото, пукате балона и го вадите:


И нещо за по-романтичните и нестандартни души, които си падат и малко ексцентрици. Нужно е малко повече усилие обаче, за да се постигнат тези резултати:




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...