Страници

вторник, 20 август 2013 г.

Тест - изтъквайки способносите си

Хората не са единствените шоумени в животинското царство. Всички сме гледали представления с коне в цирка, търкалящи се мечки и шимпанзета на колела. Има и звезди, представители на водния свят – делфини, косатки и да не забравяме тюлените.
Представете си, че сте тюлен и Ви предстои да изнесете представление пред огромна публика. Какви мисли Ви минават през ума, когато се изправяте срещу зрителите, показвате способностите си и чакате следващата кофичка с риба от треньора си?











Ключ към “Изтъквайки способностите си”
Дресираните животни, които участват в различни шоута полагат един вид принудителен труд, като нямат възможност да се откажат по средата. Мислите, преминали през ума Ви, докато бяхте на сцената, отговарят на отношението към собствената Ви работа. Това, което си казахте, са истинските ви мисли, когато работите. Какво си казахте?

1. “Можете ли да повярвате, че тези идиоти плащат, за да гледат това?”
Ще останете изненадани да каква степен усилията ви са забавни за външния наблюдател.

2. “Ей, друже, какво ще кажеш за малко сьомга следващия път? Мисля, че ще повърна, ако изям още една сардина.”
Перифразирайте тази мисъл и я кажете на шефа си следващия път, когато се преразглежда заплатата ви. Смажете скърцащото колело.

3. “Това е толкова унизително. Не мога да повярвам, че правя това тук, където ме гледат толкова хора.”
С какво казахте, че се занимавате? Може би трябва да се ориентирате към тиха, спокойна работа в сферата на счетоводството.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...