Страници

сряда, 28 август 2013 г.

Музика под звездите





Готови ли сте за една невероятна вечер, изпълнена с много емоции и незабравими моменти? Това ни очаква на фестивала Fortissimo Fest. Тази година лятното турне носи името „Музика под звездите”, което както всяка година ще се проведе под открито небе.

"Фортисимо Фест" е фестивал за класическа музика, основан през 2010 г. от Максим Ешкенази с подкрепата на фондация "Америка за България". Философията на фестивала стъпва върху принципа за преодоляване на границата между елитарното изкуство и широката публика. Целта на програмата е да доближи класическата музика и изкуство до възможно най-много българи.

Ще бъдат посетени 6 града. Концертите са в Бургас на 30 август в Морската градина, площад "Пантеон", в Летния театър във Варна на 1 септември,  откритата сцена пред Общината в Русе на 5 септември, в Летния теaтър във Велико Търново на 7 септември, в София на 13 септември пред Народния театър "Иван Вазов" и в Античния театър Пловдив на 15 септември.

Всеки един ще започне в 20:30 часа. Ако се намирате в едни от тази градове и харесвате класическата музика, задължително посетете събитието, няма да сгрешите.    
     
                                    
Диригент ще бъде художествения директор на фестивала Максим Ешкенази. Програмата на "Фортисимо Фест 2013" предвижда концерти с участието на Варненската филхармония, Русенската филхармония и Софийският фестивален оркестър и солистите Людмил Ангелов, Светлин Русев, Марио Хосен, Нели и Георги Андрееви от ансамбъл "Филип Кутев", Мишо Йосифов Секстет и Печенката и победителите в конкурса "Да вдъхнеш живот".

Ще можем да се насладим на класическа музика, български фолклор, музика от любими филми и култови видео игри. Като например:

Х. Берлиоз – Проклятието на Фауст –Ракоци марш

П.И. Чайковски – Концерт за пиано и оркестър № 1, първа част

Фр. Шопен – Пианистът                                                  

Х. Шор – Властелинът на пръстените.

Но това са само част от произведенията, които ще чуете. За повече информация, може да погледнете програмата на турнетоhttp://fortissimo.bg/files/sofia_pld.pdf

Както и сайта и фейсбук страницата: http://www.fortissimo.bg/


Още ли обмисляте? Недейте, а освободете вечерта от ангажименти и заповядайте! Ще бъде една великолепна вечер. Ние вече нямаме търпение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...