Страници

петък, 9 август 2013 г.

Да се насладим на изкуството


За четвърта поредна година в столицата се провежда фестивалът София диша”. Той започна на 4 август с еко-темата „Екоморфози” на ул. „Шишман”. По традиция всяка неделя на месец август една централна софийска улица бива затворена за движение на автомобили. Така жителите и гостите на София ще могат да се докоснат до изкуството и културата, представени в градска атмосфера.

Програмата на фестивалът продължава със „Словото знае” на 11 август на ул. „Ангел Кънчев”. По повод на тази тема Paper Cake ще поканят  Тома Марков.  Ще има публично четене на „стихотворения за игра” , която е нова за автора.  Хората ще могат да се насладят на един нов жанр, който предизвиква голям интерес сред младите в началото на 90-те години, а именно книгите-игри.  Какво представлява този жанр? Ще разберете на 11 август, когато ще можете да се срещнете със стари и нови автори на тази литература. 


На 18-ти август ще можем да се насладим на визуални изкуства с името „Ветрове от цветове“ на ул. „Пиротска” . На 25-ти август ще сме с „Песента на танца“ на пешеходната част на бул. „Витоша”. А през септември фестивалът ще се пренесе в големите столични квартали, които са разположени в периферията на града.
Побързайте! Да подкрепим кандидатурата на София за европейска столица на културата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...