Страници

сряда, 7 август 2013 г.

Салата с ориз и доматки

В тази салата ще откриете папая, джоджан и доматки – каква екзотика!

 Необходими продукти:
4 пресни дребни домата
500г сварен продълговат ориз сол и чер пипер
1 голяма папаяр нарязана и обелена(може да се замести с пъпеш)
1 суп.л. нарязан пресен джоджен
2 небелени скилидки чесън
1 суп.л. обелен и рендосан корен от джинджифил
1 суп.л. захар
3 суп.л. лимонов сок
1 ч.л. сусамено олио
1 ч.л. соев сос

Начин на приготвяне:
Обелете доматите. Измийте ги обилно и ги подсушете. Надупчете ги на няколко места с остър нож.
Покрийте тежък  тиган с фолио и подредете доматите на него. Оставете ги да се пържат на силен огън 6-8 минути, докато почернеят на места. Вдигнете ги от огъня.
Разделете доматите на половина. Почистете белите нишки от вътрешността на доматите. Нарежете ги на кубчета и ги поставете в голяма купа. Добавете ориза, солта, пипера, папаята(пъпеша) и джоджена и ги разбъркайте.
Разрежете скилидките чесън на две и ги поставете в тигана. Изпържете ги на умерен огън 3-4 минути, като ги обръщате често. Когато чесънът омекне, вдигнете го от огъня и го обелете. 
В миксер разбийте чесъна, джинджифила и захарта, докато получите гладка смес.
Добавете лимонов сок, олио и соев сос. Разбивайте, докато се получи хомогенна смес.
Добавете соса към ориза и ги объркайте.
Покрийте салатата и я охладете 1 час преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...