Страници

събота, 31 август 2013 г.

Нека бъде светлина (Крушката!)

Хората, подобно на нощните пеперуди, винаги сме били привличани от светлината. Тя ни създава уют, усещане за дом, за топлина и сигурност. Вероятно ни е заложено още от праисторическите времена да се чувстваме защитени, когато сенките се разсеят от светлината. Затова ето няколко предложения как да се обградите с още малко светлинка и уют, влагайки малко креативност, добро настроение и отдавна омръзнали ни вещи.


Първото ни предложение включва най-елементарното осветително тяло – крушката. Ако нямате големи свободни пространства в дома си, но все пак искате да осветите любимите си ъгълчета, някой специален предмет, стола, на който обичате да четете или да създадете романтична атмосфера, можете да използвате една или повече крушки, върху които да поставите салфетка или някакъв друг шаблон, след което да ги боядисате и отделите шаблона. Като резултат ще имате приятно декорирана крушка, която ще разпръсква различни светлинни форми по стените.


Друго, което можете да направите, е просто да украсите основата на крушката със стара ваша огърлица или гривна, някакви откъснати парчета, които все не ви се иска да хвърляте, защото ви напомнят за нещо. Така крушката добива старинен и елегантен вид. Защо пък и тя да не носи бижута?


Ако обичате дървото, можете да вземете едно най-обикновено парче дърво, най-добре да не е обработено, но ако сте дърворезбар, заповядайте, развихряйте въображението си и творете. Пробивате достатъчно голяма дупка, така че да мине кабелът през него и готово! Нова настолна лампа.


А може би предпочитате свещите? Няма проблем, крушката може да бъде и свещник. Трябва само да я отворите и напълните с олио (може и готварско), да сложите един фитил вътре и по възможност някаква поставка, за да стои изправена.


Но не е нужно и да я украсявате. Можете просто да съберете много крушки на едно място и пространството добива сюрреалистичен вид. Трябва ви само най-обикновена дъска, която да пасва на интериора ви и да пробиете в нея необходимия брой дупки. Отървете се от стария полилей!



А ако сте много голям фен на фантастичните филми, можете да опитате да си направите и това, но имайте предвид, че сметката ви за ток ще скочи неимоверно... на ваша отговорност! J


Очаквайте и другите ни предложения за освежаване на интериора с малко светлина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...