Страници

понеделник, 12 август 2013 г.

Какво може да направим с дрехите, които не носим

Предполагам, че всички имаме дрехи в гардероба си, които не носим, но по една или друга причина не се решаваме да изхвърлим. Едно от правилата на успеха е да не държим дрехи, които не харесваме, с идеята, че някога може и да се наложи да ги облечем, защото по този начин изпращаме сигнал на подсъзнанието си, че няма да имаме възможност да си купим нови. Но, ако сте особено привързани към някоя дреха или имате нещо красиво, подарено от леля ви, което не ви става или е демоде, ще ви дам няколко идеи как може да го включите в употреба.
·         Боядисване  - ако дрехата е променила цвета си или той не ви харесва, боядисайте я с боя за дрехи. Върши чудесна работа за подсилване или промяна на цвета.
·         Брошка – за освежаване и придаване на индивидуалност и акцент или за да прикриете малка дупчица
·         Шал – отново с цел да я освежите и да сложите акцент. Шалът може да се използва и ако дрехата ви е широка, да отвлече вниманието от нея. Може да го използвате да прикриете нещо върху блузата, което не ви допада, включително и неподходящото дълбоко деколте, а след като свалите шала – деколтето отново е на линия. Върши и чудесна работа, ако цветът на дрехата не стои добре върху кожата ви.
·         Пайети – чудесен акцент, ако имате малко време, което да отделите за това. Могат да се зашият върху ръкави, джобове, по края на яка, да ги оформите като рисунка или надпис на не толкова периферно място
·         Гердан – дълъг гердан в желания от вас стил за облеклото ви
·         Колан – може да ви послужи като хубав акцент, да прибере от обема на широка блуза, а ако я повдигнете малко над колана, то отнемате от дължината й. Ако го сложите на талията, подчертава бюста, а на ханша – визуално го намалява.
·         Набиране – използването на набор може да се направи не само с конец, но и с безопасна игра или брошка. С него отнемате от обема или дължината на дрехата, също й придавате различна форма.
·         Запасване – не подценявайте запасването, то никога не излиза от мода, освен това може да ви придаде по-делови вид. Широка или дълга блуза – запасването в тесен панталон или пола е добро и много удобно решение.
·         Подгъване – дълги панталони, широки ръкави – не се страхувайте да експериментирате. Преценете дали е по-добре шевът да остане отвътре или от външната страна.
·         Пришиване на копчета, ципове и емблеми за декорация – редичка от копчета на гърба на едноцветен потник, един цип за освежаване или да укрепи падащото ви бюстие; емблема на място с дупчица или едноцветна блуза. Вариантите за пришиване са много, можете да си пришиете дори мидички, но тези, които изброих са най-често употребявани.
·         Боички за плат – обичате да рисувате – това е идея тъкмо за вас. Може да нарисувате нещо съвсем мъничко или дори само да изпишете красиво името си в някой край на вашата дреха.
·         Отрязване – дънките ви имат колена  - отрежете ги. Може и да не стават за носене навън, но ако ви харесват, ще са супер за вкъщи, за плажа, за планина...

Да сътворим нещо ново - ако имате дрехи, шалове или всичко с повече плат, които са изгубена кауза и вече няма как или не искате да ги носите, а ви харесва десенът, цветът или платът им, ето ви идея.  - Вземете кръгла гривна и увийте плата около нея. Можем да си направим ваза по същия начин. Същото можем да направим и с летните чехли.

Може би идеята да заменим старото с ново звучи по-лесен вариант, но ако ще ни отнеме твърде много време или ако искаме да избегнем свръхпотреблението, то съм сигурна, че тези идеи ще ви свършат работа. И ако все пак дрехата ви харесва, помислете преди да направите генерална промяна. Не забравяйте, че понякога човек се подвежда или малко изкривява представата си, така че е добре да поискате и второ мнение дали творението ви стои добре или има нужда от подобрение. Също и това, че подходящата прическа може да направи нещата значително по-различни.

Какъвто и да е изходът от тази сериозна операция, то ще знаете, че сте вложили творчество и че никоя дреха не е дала началото или края на света.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...